سهره از خانواده فنچ بسیار رنگی و زیبا است که دارای صورت قرمز روشن با بالهای زرد است. منقارهای ظریف و بلند به آنها این امکان را میدهد تا بذرهایی که غیرقابل دسترسی در خار و ماسه هستند را استخراج کنند.
جفت گیری سهره
سهره گونهای تک همسر است. در طبیعت به دور از چشم شکارچیان، سهره نر با استفاده از آواز و نمایش پرواز، دم و بال خود را باز میکند و رفتارهای جفت گیری را برای جذب مادهها انجام میدهند. وقتی در قفس هستند باید سهره ماده و نر از هم دور باشند و سهره ماده، سهره نر را نبیند تا با شنیدن صدای یکدیگر مست شوند. برای جفت گیری سهره نر حتماً باید دوره پر ریزیش و لکش تمام شده باشد یا بهتر بگیم باید سن ۲ سال به بالا را داشته باشد.
۷ نکتهایی که باید در جفت گیری سهره رعایت شود:
1. قفس مناسب جفتگیری سهره ۳۰ در ۴۰ یا ۳۰ در ۳۰ باشد و بزرگتر از این نباشد.
2. سهرهها از نظر اندام (لاغری و چاقی)، قد یکسان باشند اگر سهرهی ماده کمی کوچکتر باشد بهتر است ولی نباید این اختلاف خیلی باشد.
3. بهتر است سهرهها از یک نژاد انتخاب شوند. مانند: سهره بروجردی با بروجردی
4. در جفت گیری سهره با سهره باید سهره نر آنقدر مست شده باشد که روی چوب یا به قفس چسبیده و خیلی آواز بخواند.
۵. هنگام جفت گیری سهره، ماده باید آنقدر مست شده باشه که با آوازخوانی ریز و تحرک زیاد در داخل قفس اعلام آمادگی کند.
۶. وقتی نوک سهره نر و پاهای سهره ماده سفید میشود، یعنی اوج مستی است و شما باید زودتر از این، آنها را در یک قفس بگذارید.
۷. سهرهها عاشق آب بازی هستند، پس حتماً قبل از جفت گیری سهره برای آنها آب در ظرف مناسب برای آب تنی قرار دهید.
بیشتر بخوانید:
تولید مثل سهره
لانههای سهره توسط ماده ساخته میشوند و عمدتاً در طبیعت از خزه، علف و چوب خشک تشکیل شدهاند. فضای داخلی لانه با موادی مانند گیاهان و پشم پوشانده شده است. لانه مانند یک کاسه فنجانی شکل است و معمولاً سهرهها لانههای خود را در انتهای شاخهها و یا در داخل دیوارها میسازند. در قفس میتوانید از لانههای مخصوص استفاده کنید.
سهرهها ترجیح میدهند لانه را نسبتاً در قسمت بالای قفس باشد، اما لانه نباید خیلی نزدیک به سقف قفس باشد؛ زیرا پرنده مادر به فضای کافی برای تغذیه جوجهها از بالا احتیاج دارند. در صورت تولید مثل در فضاهای باز، مطمئن باشید که لانه در برابر باران، باد و یا در گرمای بیش از حد محفوظ باشد.
تولید مثل از ۱۲ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت آغاز میشود و بهتر است حدود یک ماه قبل از شروع تولید مثل رژیم غذایی مقوی را شروع کنید. هنگام تولید مثل علاوه بر غذای نرم، دانه خیسانده مانند شاهادانه، کتان،تخم کاهو و کوشه دهن باز که مخلوط این دانهها عالی هست و میتوانید از مولتی ویتامین مخصوص پرندگان هم استفاده کنید. تخمهای سهره آبی کم رنگ، براق و صاف هستند و طول آنها حدود ۱۸میلی متر است.
سهره ماده بروجردی ۳-۷ تخم و سهره کرمانی ۳-۵ تخم میگذارد. بهتر است بعد از گذاشتن هر تخم آن را با تخم پلاستیکی عوض کنید، وقتی آخرین تخم را گذاشت تخمهای اصلی را جایگزین تخم پلاستیکی کنید با این کار همه جوجهها در یک روز به دنیا میآیند. از تخم گذاری آخر ۱۳ الی ۱۴ روز طول میکشد که جوجههای بروجردی و ۲۱ روز بعد جوجههای سهره کرمانی بدنیا بیایند.
هم سهره نر و هم سهره ماده به جوجهها غذا میدهند و معمولاً فضولات جوجهها را از لبه لانه خارج میکنند تا زمانی که به سن رشد نزدیک شوند. در سن ۶ تا ۷ روزگی میتوانید حلقه پا را روی پای جوجهها قرار دهید. زمان پرواز این جوجهها، زمانی است که حدود ۴۵ تا ۶۰ روز کامل از زمانی که از تخم بیرون آمدهاند گذشته باشد.
- خانم محمدی
- اردیبهشت 18, 1400
- 9874 بازدید